Spoed buiten openingstijden 070 - 206 09 00
Huisdierenziekenhuis Honselersdijk 0174 - 62 45 44
Dierenkliniek Leyweg 070 - 321 41 11
Dierenkliniek Wateringen 0174 - 29 03 36
Paardenkliniek Honselersdijk 0174 - 62 45 44
Dierenkliniek 's-Gravenzande 0174 - 41 40 98
Dierenkliniek Wateringse Veld 070 - 394 12 38

Hoe fit is jouw senior?

Onze honden en katten worden steeds ouder. En dat is fijn, want iedereen wil natuurlijk zo lang mogelijk van zijn lieve senior blijven genieten. 

Ook bij huisdieren komt ouderdom met gebreken. En dieren hebben de gave om kwaaltjes en pijn zo goed mogelijk te verbergen voor het baasje. Met als gevolg dat een beginnende ziekte vaak te lang onopgemerkt blijft. 

Kleine veranderingen kunnen eerste tekenen zijn van onderliggende ziekte 

Is het je wel eens opgevallen dat je huisdier meer slaapt dan vroeger? Of meer bij de waterbak te vinden is? Afgevallen is terwijl hij wel goed eet, of minder makkelijk de auto in springt? 

Dit is slechts een greep uit symptomen die op een onderliggende ziekte kunnen wijzen. Ogenschijnlijk kleine gedragsveranderingen kunnen dus grote gevolgen hebben. Zorg daarom dat je je dier dagelijks observeert zodat je subtiele veranderingen tijdig waarneemt en naar de dierenkliniek gaat. 

Gezondheidscheck voor oudere dieren 

Met de gezondheidscheck voor oudere huisdieren kunnen beginnende ziektes vroegtijdig ontdekt worden. Deze check omvat een uitgebreid in- en uitwendig onderzoek van je dier, gericht op het opsporen van ouderdomskwalen in een vroeg stadium. Denk hierbij aan urine- en bloedonderzoek, een bloeddrukmeting, een artrose onderzoek en meer. Hoe eerder een aandoening ontdekt wordt, hoe groter de kans op een goede behandeling. En op een lang en gezond leven. 

Neem geen risico en laat je oudere dier vandaag nog controleren. 

Zoek je meer informatie over je oudere hond of kat, lees dan deze artikelen: