MRI

MRI (Magnetic Resonance Imaging)

‘Onze kliniek is de enige in regio Den Haag en Westland met een MRI’

Wat is MRI?

MRI is een beeldvormende techniek die zeer waardevolle informatie kan geven over allerlei structuren in het lichaam, die met andere beeldvormende technieken ((link naar) zoals een röntgenfoto of echo niet zichtbaar kunnen worden gemaakt. Hierbij kunt u denken aan:

  • hersenen en ruggenmerg
  • kraakbeen (zoals gewrichtskraakbeen)
  • banden, pezen en spieren
  • diverse buikorganen
  • structuren in- en om de schedel

Bovendien kan met behulp van MRI het verschil tussen normaal en ziek weefsel goed worden gezien. Dit alles zonder gebruik te maken van schadelijke straling.

Wij beschikken over een Esaote Vet-MR Grande, een MRI scanner waarbij de  hard- en software speciaal voor huisdieren is ontworpen, waardoor de beeldkwaliteit superieur is. Door de open bouw van deze scanner passen zowel kleine als grote huisdieren gemakkelijk onder de magneet en kunnen we zelfs MRI beelden maken van paarden.

In overleg met de dierenarts zal besloten worden of het zinvol kan zijn om een MRI scan te maken van uw huisdier. U kunt hier direct een afspraak maken.

 

Hoelang duurt een MRI?

Een MRI scan duurt ongeveer 1-1,5 uur. Voor een het maken van een MRI scan wordt uw dier onder algehele anesthesie gebracht.  

 

Wat gebeurt met de gemaakte beelden?

De uitslag zal meestal niet dezelfde dag volgen omdat wij de beelden doorsturen ter beoordeling aan een veterinair radioloog die gespecialiseerd is in MRI-beelden. Deze maakt een MRI rapport, dat 1-2 dagen later met u besproken zal worden. Soms is het echter nodig of wenselijk om direct aansluitend aan de MRI scan in de zelfde narcose te opereren. Wij bespreken van te voren wat hiervoor de mogelijkheden zijn indien dit op uw huisdier van toepassing is.

 

Wat zijn de kosten?

De kosten voor een MRI zijn afhankelijk van het te onderzoeken gebied, de grootte van uw dier en de anesthesie, maar zullen tussen de 800 en 1000 euro liggen.

Het is mogelijk dat de ziektekostenverzekering van uw dier de kosten van het onderzoek dekt. Raadpleeg echter wel vooraf uw verzekering om dit te controleren.

 

Kan ik een patiënt doorverwijzen voor een MRI scan?

Wij behandelen ook patiënten van dierenartsen die niet over een eigen MRI scanner beschikken. Klik hier om direct een dier door te verwijzen of een afspraak te maken.