Oogheelkunde

Op al onze praktijken kunt u terecht wanneer u vermoedt dat uw dier een probleem heeft aan een of beide ogen. Sommige oogproblemen zijn echter spoedeisend. Wij raden u altijd aan om bij een oogprobleem eerst contact op te nemen met een van onze praktijken. Buiten openingstijden kunt u contact opnemen met onze spoedlijn voor overleg met de dierenarts.

Indien het oogprobleem van uw hond of kat aanvullend onderzoek of behandeling nodig heeft wordt u soms doorverwezen naar ons huisdierenziekenhuis.

We beschikken over een TonoPen om de oogdruk nauwkeurig te meten en hier hebben we de mogelijkheid om onder vergroting naar het oog en de oogleden te kijken.

 

Wat voor behandeling heeft mijn dier nodig?

Veel oogproblemen zijn met medicatie goed te behandelen. Soms is echter een operatie nodig om het probleem te verhelpen. In ons huisdierenziekenhuis beschikken we over ruime kennis en ervaring in het operatief behandelen van oogproblemen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan:

  • Entropion en/of Ectropion chirurgisch corrigeren.
  • Afwijkende weefsels van oogleden verwijderen.
  • Hoornvliesbeschadigingen chirurgisch behandelen.
  • “Cherry-eye” operatief verhelpen.

In overleg met de dierenarts zal besproken worden wat de behandelingsmogelijkheden zijn voor uw dier. Klik hier om een afspraak te maken.