Ik wil een nieuw huisdier aanschaffen

Het is belangrijk om te beseffen dat een huisdier een aantal eisen stelt waaraan u als nieuwe eigenaar zou moeten voldoen. Deze eisen betreffen onder andere huisvesting, tijd en geld. Ook is het verstandig te bedenken wat voor soort huisdier of ras bij u en uw huishouden zou passen, want niet elke hond of kat voelt zich overal even thuis.

Het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren heeft hele goede en uitgebreide informatie die u kan helpen bij het maken van de juiste beslissing. Kijk hier voor tips over de aanschaf van een huisdier.

Daarnaast zijn er helaas ook verkeerde fokkers in Nederland en het buitenland, en loopt u risico op teleurstelling en gezondheidsproblemen als u niet goed weet waar u op moet letten.

Kijk op http://fairpup.nl voor het vermijden van de aanschaf van een ‘verkeerde’ pup.

Als uw keuze is gemaakt, dan staan wij voor u klaar om uw nieuwe liefde zo gezond mogelijk te houden.

Speciaal voor eigenaren van puppies is er de puppybegeleiding.

Wat is puppybegeleiding?

U wordt wegwijs gemaakt in de wereld van de pup. Hondengedrag, op een juiste manier belonen, puppytraining, voeding en gezondheid komen onder andere aan bod.

U komt samen met uw pup ongeveer 4 x bij een van ons voor een consultatie van ongeveer 20 minuten. Wij zullen de pup wegen en voeruitleg geven en een stukje van het gedrag bespreken. Dit is voor u ook de mogelijkheid om al uw vragen te stellen. De pups komen nu niet alleen bij de dierenarts voor de inentingen maar ook naar onze gezellige puppybegeleiding, waardoor de dierenarts ineens een stuk minder eng is geworden. Onze ervaringen hiermee zijn heel goed.

Wij zorgen ervoor dat elke pup een eigen assistente krijgt. Ook een vachtadvies door trimster Lenny van Kampen is een onderdeel van deze begeleiding.

Deze puppybegeleiding is een kostenloze service van onze praktijk en u hoeft daar dus niets voor te betalen. Heeft u interesse, laat het dan even weten aan de balie of neem contact met ons op.