Spoed buiten openingstijden 070 - 206 09 00
Huisdierenziekenhuis Honselersdijk 0174 - 62 45 44
Dierenkliniek Leyweg 070 - 321 41 11
Paardenkliniek Honselersdijk 0174 - 62 45 44
Dierenkliniek 's-Gravenzande 0174 - 41 40 98
Dierenkliniek Wateringse Veld 070 - 394 12 38

Algemeen

Algemeen

  • Verzekering huisdier
  • Ik wil een nieuw huisdier aanschaffen
  • Ik wil met mijn huisdier naar het buitenland
  • Vacatures en stage

Verzekering huisdier

Voor informatie over het verzekeren van je huisdier klik hier.

Ik wil een nieuw huisdier aanschaffen

Het is belangrijk om te beseffen dat een huisdier een aantal eisen stelt waaraan u als nieuwe eigenaar zou moeten voldoen. Deze eisen betreffen onder andere huisvesting, tijd en geld. Ook is het verstandig te bedenken wat voor soort huisdier of ras bij u en uw huishouden zou passen, want niet elke hond of kat voelt zich overal even thuis.

Het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren heeft hele goede en uitgebreide informatie die u kan helpen bij het maken van de juiste beslissing. Kijk hier voor tips over de aanschaf van een huisdier.

Daarnaast zijn er helaas ook verkeerde fokkers in Nederland en het buitenland, en loopt u risico op teleurstelling en gezondheidsproblemen als u niet goed weet waar u op moet letten. Kijk op fairpup.nl voor het vermijden van de aanschaf van een ‘verkeerde’ pup. Als uw keuze is gemaakt, dan staan wij voor u klaar om uw nieuwe liefde zo gezond mogelijk te houden.

Speciaal voor eigenaren van puppy's is er de puppybegeleiding.

Wat is puppybegeleiding?

U wordt wegwijs gemaakt in de wereld van de pup. Hondengedrag, op een juiste manier belonen, puppytraining, voeding en gezondheid komen onder andere aan bod. U komt samen met uw pup ongeveer vier keer bij een van ons voor een consultatie van ongeveer 20 minuten. Wij zullen de pup wegen en voeruitleg geven en een stukje van het gedrag bespreken. Dit is voor u ook de mogelijkheid om al uw vragen te stellen. De pups komen nu niet alleen bij de dierenarts voor de inentingen maar ook naar onze gezellige puppybegeleiding, waardoor de dierenarts ineens een stuk minder eng is geworden. Onze ervaringen hiermee zijn heel goed.

Wij zorgen ervoor dat elke pup een eigen assistente krijgt. Deze puppybegeleiding is een kostenloze service van onze praktijk en u hoeft daar dus niets voor te betalen. Heeft u interesse, laat het dan even weten aan de balie of neem contact met ons op.

  Terug naar boven

Ik wil met mijn huisdier naar het buitenland

Invoereisen

Elk land heeft zijn eigen wet- en regelgeving met betrekking tot het toelaten van dieren. Deze eisen gaan meestal over de juiste inentingen, de identificatie (chip) en het hebben van een juist paspoort. Het is belangrijk te controleren wat de eisen van het land zijn waar u naar toe wilt. Voor sommige landen is een rabiesvaccinatie van 28 dagen geleden voldoende, voor andere landen moet u daar al veel eerder mee beginnen.

Op de website van het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren (www.licg.nl) staat alle benodigde informatie, maar u kunt uiteraard ook contact met ons opnemen.

Onderweg

Gaat u op reis met uw dier, neem dan voldoende water en voer mee en laat uw dier niet alleen in de auto achter als het warm is. Een stijging van een paar graden buiten kan het in de auto al snel te heet maken voor uw dier. Lees hier meer over reizen met uw hond.

Ziektes die voorkomen in het buitenland

In de zuidelijker gelegen gebieden komen ziektes voor die wij in Nederland gelukkig niet hebben. Maar het is belangrijk dat u voorzorgsmaatregelen treft als u met uw dier naar deze landen gaat. Vele ziektes worden overgedragen door teken, muggen of zandvliegen, en het is dus goed om uw dier hier tegen te beschermen.

Babesiose, Ehrlichiose, Leishmania en Dirofilariose (hartworm) zijn de vier meest beruchte ziektes. Uw dier kan dit in het buitenland oplopen en pas maanden later klachten ontwikkelen. Een genezende behandeling is niet altijd meer mogelijk, dus het voorkomen is van groot belang!

De assistente kan u goed advies geven over welke middelen u nodig heeft en hoe lang u die moet gebruiken.

  Terug naar boven

Vacatures en stage

De klinieken van het Veterinair Centrum zijn geaccrediteerd door SBB. Wij leiden paraveterinairen op.

Wil je stage lopen bij ons? Stuur je sollicitatie inclusief C.V. naar info@huisdierenziekenhuis.nl en vermeld duidelijk het soort stage en de gewenste periode. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.