Spoed buiten openingstijden 070 - 206 09 00
Huisdierenziekenhuis Honselersdijk 0174 - 62 45 44
Dierenkliniek Leyweg 070 - 321 41 11
Dierenkliniek Wateringen 0174 - 29 03 36
Paardenkliniek Honselersdijk 0174 - 62 45 44
Dierenkliniek 's-Gravenzande 0174 - 41 40 98

Algemeen

Algemeen

  • Verzeker je dier
  • Ik wil een nieuw huisdier aanschaffen
  • Ik wil met mijn huisdier naar het buitenland
  • Vacatures en stage

Verzeker je dier

Verantwoord huisdierenbezit, een ziektekostenverzekering hoort erbij

Het hebben van een huisdier betekent ook verantwoordelijk zijn voor een goede verzorging. En dat betekent meer dan goede voeding of een mooie mand. Een goede verzorging betekent ook dat u financieel voorbereid bent op de kosten van onvoorziene medische behandelingen. Ook uw hond of kat kan een ongeluk krijgen of ernstig ziek worden. Gelukkig is de diergeneeskunde in Nederland op een zodanig peil dat de dierenarts veelal uw huisdier weer kan genezen. De kosten hiervan kunnen echter behoorlijk oplopen. Een rekening van een paar honderd euro is dan eerder regel dan uitzondering. Op zich geen punt, maar u moet dan wel financieel in staat zijn om deze kosten op dat (onverwachte) moment te kunnen betalen.

Ongevallen- en ziektekostenverzekering voor uw dier, een prettige zekerheid

Misschien weet u het al of nog beter, misschien heeft u er al een afgesloten voor uw hond of kat: het is namelijk mogelijk om voor uw dier een ongevallen- en ziektekostenverzekering af te sluiten. Bijna alle medische kosten ten gevolge van een ongeval en/of ziekte worden dan door de verzekering vergoed. Een prettige zekerheid op een moment dat u wel iets anders aan uw hoofd heeft. Vergelijkbaar met de humane verzekeringen zijn er ook bij de verzekering voor dieren beperkingen en uitzonderingen. Deze zijn echter zeer redelijk en staan duidelijk vermeld in de polisvoorwaarden zodat u vooraf weet wat u wel cq. niet kunt verwachten met betrekking tot de vergoedingen.

Wel/niet verzekeren? Bij wie verzekeren?

De afweging of het verstandig is om uw huisdier te verzekeringen, moet u zelf maken. In algemene zin is het zo dat als u geen spaarpotje heeft waaruit u de kosten van de medische behandeling kunt betalen, het verstandig is om uw hond te verzekeren.

U kunt uw hond of kat verzekeren bij Petplan. Petplan heeft zich de afgelopen jaren laten zien als een betrouwbare maatschappij met heldere voorwaarden en een goede premie.

  Terug naar boven

Ik wil een nieuw huisdier aanschaffen

Het is belangrijk om te beseffen dat een huisdier een aantal eisen stelt waaraan u als nieuwe eigenaar zou moeten voldoen. Deze eisen betreffen onder andere huisvesting, tijd en geld. Ook is het verstandig te bedenken wat voor soort huisdier of ras bij u en uw huishouden zou passen, want niet elke hond of kat voelt zich overal even thuis.

Het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren heeft hele goede en uitgebreide informatie die u kan helpen bij het maken van de juiste beslissing. Kijk hier voor tips over de aanschaf van een huisdier.

Daarnaast zijn er helaas ook verkeerde fokkers in Nederland en het buitenland, en loopt u risico op teleurstelling en gezondheidsproblemen als u niet goed weet waar u op moet letten. Kijk op fairpup.nl voor het vermijden van de aanschaf van een ‘verkeerde’ pup. Als uw keuze is gemaakt, dan staan wij voor u klaar om uw nieuwe liefde zo gezond mogelijk te houden.

Speciaal voor eigenaren van puppy's is er de puppybegeleiding.

Wat is puppybegeleiding?

U wordt wegwijs gemaakt in de wereld van de pup. Hondengedrag, op een juiste manier belonen, puppytraining, voeding en gezondheid komen onder andere aan bod. U komt samen met uw pup ongeveer vier keer bij een van ons voor een consultatie van ongeveer 20 minuten. Wij zullen de pup wegen en voeruitleg geven en een stukje van het gedrag bespreken. Dit is voor u ook de mogelijkheid om al uw vragen te stellen. De pups komen nu niet alleen bij de dierenarts voor de inentingen maar ook naar onze gezellige puppybegeleiding, waardoor de dierenarts ineens een stuk minder eng is geworden. Onze ervaringen hiermee zijn heel goed.

Wij zorgen ervoor dat elke pup een eigen assistente krijgt. Deze puppybegeleiding is een kostenloze service van onze praktijk en u hoeft daar dus niets voor te betalen. Heeft u interesse, laat het dan even weten aan de balie of neem contact met ons op.

  Terug naar boven

Ik wil met mijn huisdier naar het buitenland

Invoereisen

Elk land heeft zijn eigen wet- en regelgeving met betrekking tot het toelaten van dieren. Deze eisen gaan meestal over de juiste inentingen, de identificatie (chip) en het hebben van een juist paspoort. Het is belangrijk te controleren wat de eisen van het land zijn waar u naar toe wilt. Voor sommige landen is een rabiesvaccinatie van 28 dagen geleden voldoende, voor andere landen moet u daar al veel eerder mee beginnen.

Op de website van het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren (www.licg.nl) staat alle benodigde informatie, maar u kunt uiteraard ook contact met ons opnemen.

Onderweg

Gaat u op reis met uw dier, neem dan voldoende water en voer mee en laat uw dier niet alleen in de auto achter als het warm is. Een stijging van een paar graden buiten kan het in de auto al snel te heet maken voor uw dier. Lees hier meer over reizen met uw hond.

Ziektes die voorkomen in het buitenland

In de zuidelijker gelegen gebieden komen ziektes voor die wij in Nederland gelukkig niet hebben. Maar het is belangrijk dat u voorzorgsmaatregelen treft als u met uw dier naar deze landen gaat. Vele ziektes worden overgedragen door teken, muggen of zandvliegen, en het is dus goed om uw dier hier tegen te beschermen.

Babesiose, Ehrlichiose, Leishmania en Dirofilariose (hartworm) zijn de vier meest beruchte ziektes. Uw dier kan dit in het buitenland oplopen en pas maanden later klachten ontwikkelen. Een genezende behandeling is niet altijd meer mogelijk, dus het voorkomen is van groot belang!

De assistente kan u goed advies geven over welke middelen u nodig heeft en hoe lang u die moet gebruiken.

  Terug naar boven

Vacatures en stage

De klinieken van het Veterinair Centrum zijn geaccrediteerd door SBB. Wij leiden paraveterinairen op.

Wil je stage lopen bij ons? Stuur je sollicitatie inclusief C.V. naar info@huisdierenziekenhuis.nl en vermeld duidelijk het soort stage en de gewenste periode. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.